Augusti

Jag precis har suttit i ett par timmar och jobbat på hemsidan. Känns bra. Det börjar se bra ut tycker jag. David, min bror, har varit till stor hjälp.

Sen jag skrev här sist (i maj) har tåget gällande inspelning rullat på i halvfart. Hittills har jag skrivit sex låtar till den nya skivan och har en hel del skisser. Folk omkring som har fingrar i spelet håller ställningarna i den annalkande sensommaren. Folk slutar sin semester, snart ökar tempot. Det ska bli kul.

Jag försöker hålla mig aktiv och komponera men har lite svårt att koncentrera mig.
Jag är övertygad om att om man ska svälja konstnär/artist- rollen så måste man jobba lika mycket med att samla intryck som att utrycka. Att resa mycket och utsätta sig för udda situationer är viktigt, att ta tag i ens tankar och känslor är ett giftemål.
Den senaste tiden har jag ägnat åt sånt. Annars tror jag inte musiken skulle betyda något.
Musiken som är pågång känns väldigt stark, jag försöker komma på en bra förklaring till vad jag menar. Den känns adresserad.
Den kommer förhoppningsviss vara en sån skiva som har läkande kvalitéer, kopplar minnen, knyter det abstrakta nuet till något konkret. Om man sysslar med stora projekt ska man låta sig själv hajpa och romantisera, det ger en ett driv.
Jag tycker om att skriva sånt här, det är finfin hjärngympa att grunna på definitioner, det är något jag roar mig med ganska ofta.

Konkret kan jag säga att den nya skivan har piano, stråkarrangemang, lugnare tempo och relativt knepiga gitarrdelar.
Texten är hittills bara på engelska. Temat för albumet är någon slags reflektion över allt samtidigt som natt och allt som hör till löses upp i morgonen. Skivan heter prelimenärt “Bright Morning”.

Kommentarer inaktiverade.